Verivorstid

Verivorst hapukapsa ja kartulitega

Nagu kõik eestlased teavad, on verivorst Eesti rahvustoit. Eestlased ei veeda ühtegi jõulupüha  seda söömata. Kuid kas teate millest seda valmistatakse?

Verivorsti valmistatakse peamiselt verest, kruupidest, maitseainetest ja looma sooltest. Verivorste süüakse ka teistes riikides ja sõltuvalt riigist kasutatakse erinevate loomade verd. Nt sigade, lammaste, veiste, partide ja kitsede verd. (Klara arvamus lühidalt  - see maitseb nagu see kõlab, mittesöödavalt.)

Et valmistada verivorste hapukapsa ja kartulitega, mis oli muide minu mõte, et Klarat kiusata, ostsime  poest juba valmis kujul kartulid, hapukapsa ja verivorstid.

Nii oli see kõik palju lihtsam. Ma panin kartulid ja hapukapsa taldrikule ning umbes 3 minutiks mikrolaineahju. Samal ajal hakkas Klara verivorste praadima, sest ahju ei saanud me kuidagi tööle. Verivorste pidi praadima umbes 10 minutit ja need tekkitasid jubedalt suitsu, ning Klara kartis pidevalt, et suitsuandur läheb kohe tööle.  Mida õnneks ei juhtunud.

Klarale verivorstid ja hapikapsas üldse ei maitsenud ja ta viskas need peale proovimist kohe ära.

Mina ja Klara koer olime nõus,  et kartulid  polnud kõige paremad, aga kõik muu oli täitsa söödav.
 

Minna☆





Traditional estonian dish: Blood sausage
Production of blood sausage: 
Blood sausages are sausages filled with blood that are cooked or dried and mixed with a filler until they are thick enough to solidify when cooled. Variants are found worldwide. Pig, cattle, sheep, duck, and goat blood can be used, varying by country. In short, it taste like it sounds: inedible

To cook the blood sausage dish, you need:
- boiled potatoes
- Sauerkraut
- Blood sausage

We made it to ourselves easy and bought the potatoes and the sauerkraut ready, so that we had to warm up it only briefly in the microwave. We bought the blood sausage also at the supermarket and then seared for 10 minutes in the frying pan. There Klara had to get down to it, because Minna cannot suffer things to sear. You can prepare the blood sausage also in the stove, unfortunately, it was to be served to us a riddle the stove. 
The sausages have used about 10 minutes in the frying pan and Klara was all the time anxiously that of the smoke dispatch riders it begins.


Klara☆

Kommentaarid

Populaarsed postitused